Borstvergroting

Arenborghoeve is het adres voor borstvergroting, borstlift, lipofilling van borsten

Borstvergroting

Veel vrouwen die sinds de puberteit al kleine borsten hebben of kleine borsten hebben gekregen na één of meer zwangerschappen en/of sterke vermagering, willen een borstvergroting. De eenvoudigste en minst belastende manier om dit te doen is de borsten te vergroten door middel van borstprothesen. De Arenborghoeve is al jaren gespecialiseerd borstvergrotingen door een vrouwelijke esthetisch arts.

Een natuurlijke stevige uitstraling

Niet alleen krijgt u wat vollere borsten bij een borstvergroting, maar ze krijgen ook een natuurlijke en stevige uitstraling. Onze chirurg bekijkt samen met u welke prothese het beste past bij uw vorm en maat.

Borstvergroting prothesen

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten prothesen; allemaal hebben ze een omhulsel van siliconen  De inhoud kan bestaan u vaste (cohesief) siliconen of zoutwater. Dokter Linda Visser gebruikt uitsluitend met zoutwater gevulde borstimplantaten.

Borstvergroting met zoutwater gevulde borstimplantaten  € 5.200,-


Behandeling zal plaatsvinden onder algehele narcose. Genoemde prijs is een richtprijs, de definitieve prijsopgave is mogelijk na een consult bij dokter Visser.

De kosten van een consult  bedragen € 50,00.

Heeft u vragen over een borstvergroting of wilt u simpelweg meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.

Siliconen prothese

Tegenwoordig worden vrijwel alleen cohesieve, vaste siliconen prothesen gebruikt, omdat die, volgens de fabrikant, niet kunnen lekken. Deze prothesen zijn meestal iets stugger dan de vloeibare silicone prothesen en zijn daarom anatomische/druppelvormig voorgevormd. Een voorbeeld hiervan is de Style 410 van Mc Ghan “verbeterd” en als Style 510, zogeheten dual gel, geprolongeerd. De dual gel heeft naar de voorkant, dus richting tepelhof, een wat stuggere gel dan de achterkant, die richting borstkas geplaatst wordt. In staande of zittende positie zijn de borsten met deze prothesen fraai gevormd, maar in liggende positie zullen de borsten naar boven blijven staan en niet lichtjes opzij vallen. Nadelen van de anatomische vorm is, dat deze prothesen kunnen draaien ofwel kantelen. Ronde cohesieve gelprothesen zijn toch wel zo zacht, dat ze in staande of liggende positie door de zwaartekracht uitzakken en dan ook anatomische of druppelvormig worden; in liggende positie zien de borsten-ook weer door de zwaartekracht-er dan ook heel natuurlijk uit. Draaien van de ronde prothese heeft geen vervorming van de borst(en) tot gevolg en is daarom boven een anatomische prothese-vorm te prefereren. Siliconeprothesen zijn niet röntgen-doorlaatbaar en de cohesieve prothesen kunnen weliswaar niet lekken, maar wel scheuren door extreme krachten van buitenaf, misschien ook wel door slijtage(?)
Kijk ook eens op Siliconenleed.nl

Zoutwater prothesen en hydrogel

De zoutwaterprothese is wel röntgen-doorlaatbaar, maar kan in sommige gevallen rimpelen en klotsen.
Dokter Visser kan u de voor- en nadelen van deze prothesen uitleggen, zodat u een keus kunt maken.


lees waarom dokter Visser zoutwater prothesen gebruikt!

Borstvergroting operatie

Uw wens welke grootte de borsten moeten krijgen kan worden uitgevoerd, mits er genoeg plaats is voor de prothesen. Deze worden meestal tussen borstklier en borstspier geplaatst, maar ook wel eens tussen borstspier en borstkas. Er wordt een 3-4 cm lang sneetje in de plooi onder de borst gemaakt (of via het tepelhof) en een holte gecreëerd om de prothese te kunnen plaatsen. Het litteken valt na volledige genezing niet op.

Natuurlijke plastische esthetische chirurgie

Plastische esthetisch chirurgie is inmiddels een volkomen normaal begrip in Nederland. Ongeveer 1 op de 3 vrouwen denkt wel eens aan een borst ‘verandering’. De manier waarop wij borstvergrotingen uitvoeren is een heel nauwkeurig proces met als resultaat dat het er natuurlijk uit ziet.

Borstvergroting complicaties

Bij elke chirurgische ingreep kan een wondinfectie of een bloeding optreden. De kans hierop is echter gering. Omdat het lichaam op de borstprothese reageert als iets wat niet lichaamseigen is, zal er altijd een kapsel om de prothese gevormd worden. Dit kapsel kan in 3 à 5 % bij silicone-prothesen en rond de 1 % bij zoutwater gevulde prothesen** zodanig verdikken, dat er een zogeheten kapselfibrose ontstaat. Omdat dit kapsel krimpt, zullen er harde en vormeloze borsten ontstaan. Een nieuwe operatie om dit kapsel te splijten zal dan nodig zijn; eventueel moet dan ook een nieuwe prothese geïmplanteerd worden.

Herstel na een operatie

Na de operatie zal er een wat gespannen gevoel van de borsten zijn; dit neemt na korte tijd af. Ook zal er nog zwelling zijn; het definitieve resultaat is na minimaal 3 maanden te beoordelen. De gevoeligheid van de tepel kan méér of minder zijn; meestal gaat dit na enige tijd terug. Aangeraden wordt om 3 weken lang een goed passende (sport)beha dag en nacht en daarna nog 3 weken alleen ‘s nachts te dragen en 6 weken lang niet te sporten, hoog te reiken of zwaar te tillen. Zwanger worden met borstprothesen heeft geen nadelige invloed op het geven van borstvoeding. U moet wel bedenken dat de borsten tijdens en direct na de zwangerschap groter zullen worden en daarna weer kleiner met eventueel een verslapping van de borsten tot gevolg. Omdat de kans op het ontstaan van kapselfibrose in de eerste 2 jaar na de ingreep het grootst is, wordt u in deze 2 jaar regelmatig gecontroleerd. Indien u wenst vindt daarna jaarlijks een controle plaats. Het is in ieder geval raadzaam om een controle na 10 jaar te laten doen met de vraag of er nieuwe prothesen ingebracht moeten worden i.v.m. slijtage van de oude. N.B. Bij kleine slappe borsten kan een lifting van de tepels voor een esthetisch mooi resultaat noodzakelijk zijn.

Meer informatie

  • Download de bijsluiter over borstvergroting (PDF)
Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.
Of vul het contactformulier in voor meer info of consult aanvraag
  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl