FAQ – Vraag en antwoord

Veel gestelde vragen en antwoorden

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Heeft u een vraag die u in deze FAQ lijst niet kunt vinden, dan kunt u middels het contactformulier een vraag stellen. U ontvangt antwoord binnen 3 dagen van dokter Linda Visser of één van onze andere specialisten. Klik hier om zelf een vraag te stellen

Wat is het verschil tussen Monobloc® Hydrogel en Monobloc Softone?

Geschiedenis  Monobloc Hydrogel CMC, helaas zijn deze implantaten tot nader order niet leverbaar

Jaren waren siliconen-prothesen in Frankrijk verboden. Daarom werd de CMC Hydrogel ontwikkeld, een prothese gevuld met zoutwater –fysiologisch zout- en een verdikkingsmiddel (cellulose), om klotsen en verhoogde mate van rimpeling, zoals bij pure zoutwaterprothesen wel gezien wordt, te voorkómen.
De siliconenprothese is inmiddels weer vrijgegeven in Frankrijk, waardoor Laboratoire Arion in Nice weer siliconen-prothese (Softone) zijn gaan produceren. Dit zijn siliconen-prothesen van de 3e generatie, dus cohesief ofwel bestaande uit een redelijk vaste consistentie, zodat het voormalige probleem van gel bleeding –het weglekken van silicone in lichaamsweefsel – veel minder aanwezig is als bij de vorige vloeibare siliconen-prothese.

Voordelen van de Hydrogel prothese t.o.v. de Softone is, dat er minder kapselfibrose optreedt en in feite gewoon lichaamswater bevatten, waardoor lekken van siliconen –hoe gering ook- dus niet mogelijk is. Beide soorten prothesen geven, mits vakkundig ingebracht, een natuurlijk resultaat. In de kliniek kunt u foto’s van borstvergrotingen met prothesen zien en bovenstaande concluderen.
Binnen kliniek Arenborghoeve GEEN gebruik van met siliconen gevulde implantaten, er wordt uitsluitend gewerkt met Monobloc® Hydrogel CMC!

Ik vind mijn borsten na de borstvergroting te groot; kan hier wat aan gedaan worden?
Dat moet per individu bekeken worden. Het kan zijn, dat de huid te veel is uitgerekt en dat er dus huid verwijderd moet worden; dat gaat gepaard met veel littekens. Indien dat niet het geval is, kan er eenvoudigweg een kleinere prothese geplaatst worden met innemen van het dan te grote kapsel om de nieuwe prothese.
Ik krijg toch niet van die ‘ballen’, zoals ik die op het strand zie?
Meestal gaat het hier om siliconenprothesen, die te groot zijn, waardoor er een kapselfibrose is ontstaan, die de borsten een stug en onnatuurlijk aanzien geven. In privé-kliniek Arenborghoeve worden daarom Monobloc CMC Hydrogel prothesen gebruikt, die de kans op kapselfibrose aanzienlijk verkleinen omdat deze uit zoutwater met een cellulose als verdikkingsmiddel bestaan. Door de inmiddels opgebouwde jarenlange ervaring met borstvergrotingen, hoeft u voor te grote prothesen in privé-kliniek Arenborghoeve niet bang te zijn.
Kan ik duiken met borstprothesen?
Tot 10 meter kan met prothesen gedoken worden.
Kan ik vliegen met borstprothesen?
Tot 3 weken na de operatie kan-bij drukverschillen in de cabine- de prothese uit de borst gedrukt worden, omdat er, tijdens de operatie, wat lucht in de holte voor de prothese komt; dit wordt binnen 3 weken opgenomen door het lichaam.
Bij drukverschillen kan dus binnen die 3 weken deze lucht uitzetten met dit nare gevolg.
Valt Kapselfibrose onder de garantie bij Arenborghoeve?
De fabrikant van de Monobloc  Hydrogel CMC implantaten geef tgeen garantie op kapselvorming, maar wel 8 jaar garantie op de prothesen als deze, zonder een oorzaak van buitenaf, zouden gaan lekken.

De ervaring geeft aan dat kapselfibrose (het stug worden van de borsten) bij Monobloc-prothesen in veel mindere mate voorkomt dan bij cohesieve siliconenprothesen. Ter vergelijking; kapselfibrose bij de vloeibare siliconenprothesen komt in 5% van de gevallen voor. Met de Monobloc Hydrogel CMC slechts ééns op de 600 keer! Bovendien geeft de monobloc prothese een zeer mooi en natuurlijk resultaat. Monobloc  Hydrogel CMC implantaten bestaan uit een sterk silicone omhulsel met een inhoud van 96,3% water en 3,7% cellulose (verdikkingsmiddel). Daarom voelt deze prothese aan als een soepele, normale borst.

Het voordeel van de Monobloc  Hydrogel CMC is dat deze röntgen doorlaatbaar is voor het geval er ooit borstfoto‘s gemaakt moeten worden. Siliconen kunnen worden onder verdeeld in vaste en vloeibare siliconen. De vaste siliconen style 410 is een implantaat dat uit vaste siliconen bestaat waardoor deze niet kan lekken. Men heeft deze in druppelvorm ontworpen om toch een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen. Het nadeel is dat het een zeer stugge prothese is die kan kantelen of breken. Voor de implantatie moet ook een grotere snede worden gemaakt.

De meest gangbare siliconen prothese bestaat uit een siliconen omhulling met een vloeibare siliconen inhoud en geeft net zoals bij de Monobloc Hydrogel CMC een natuurlijk resultaat. De siliconenomhulling is niet zo sterk als die van de monobloc en kan daarom geen zeer grote belasting verdragen; bovendien kan deze siliconen-envelop vloeibare silicone “zweten”, doordat de omhulling doorlaatbaar is. Zowel vaste als vloeibare silicone implantaten zijn niet röntgen doorlaatbaar.

Na mijn buikwandcorrectie welft mijn buikhuid over mijn litteken heen. Kan hier wat aangedaan worden?
Een littekencorrectie met liposuctie kan hier verbetering in brengen.
Ik wil een facelift laten uitvoeren, maar ik ben bang, dat dit er onnatuurlijk zal uitzien. Heb ik gelijk?
Een goed uitgevoerde facelift zal u er verzorgder doen uitzien, waardoor u jonger lijkt. Bij de Arenborghoeve bestaat veel ervaring op dit gebied en hoeft u voor een onnatuurlijk gezicht niet bang te zijn. Juist het bewaren van de karakteristieke trekken en uitstraling zal dan behouden blijven.
Mij is, behalve een facelift, ook het opvullen van mijn gezicht met eigen vet aangeraden. wat houdt dat in?
Door de jaren heen kan vet uit het gezicht verdwijnen. Dit kan ook door sterke gewichtsafname veroorzaakt zijn. Het is dan logisch dit vet weer aan te vullen, zodat uw gezicht een natuurlijk en niet strakgetrokken aspect krijgt.
Wat gebeurt er, als de Monobloc® Hydrogel CMC prothese lekt?
Een lekkende Monobloc® Hydrogel CMC (zoutwaterborstprothese)
Indien een Monobloc® Hydrogelprothese lekt merkt u dat; de betreffende borst kan zwellen, omdat de suiker, die als verdikkingsmiddel in de prothese-inhoud zit lichaamswater aantrekt.

Is er een balans gevonden, dan zal de borst kleiner worden, of er moet een groter gat in de prothese zijn, dan wordt de borst meteen kleiner.

U merkt dus altijd, als er iets met de prothese is. Dat is vervelend, maar niet erg, omdat het te veel aan zoutwater het lichaam langs natuurlijke weg verlaat en de suiker wordt afgebroken. U hoeft dus niet in paniek te raken, want er is niets gevaarlijks aan de hand. U mag ook vliegen met een lekkende Monobloc® Hydrogel CMC prothese en er is geen haast bij vervanging, dus u kunt gewoon plannen wanneer u het implantaat laat vervangen.

Hoe belastbaar is de prothese?
De envelop van de Monobloc prothese is zo sterk, dat je er met je volle gewicht op kan staan, zonder dat deze kapot gaat.
Wat moet ik doen als mijn prothese lek is?

Mocht u een kapot implantaat vermoeden neemt u dan contact op met uw chirurg. Indien er sprake is van garantie kan uw chirurg de garantieprocedure in werking stellen. Hiertoe zijn de gegevens van uw garantiecertificaat noodzakelijk.
Na het verwijderen van het implantaat zal uw chirurg een incidentenformulier dienen in te vullen met een aantal gegevens van het beschadigde implantaat. Tevens zal uw handtekening hiervoor worden gevraagd. Vervolgens zal het implantaat naar de fabrikant worden opgestuurd voor verder onderzoek.

Hoe maak ik aanspraak op de garantie?

Garantie zal enkel kunnen worden verstrekt wanneer de operatiedatum van de eerste implantatie en het referentie- en serienummer(s) bekend zijn. Deze gegevens worden u middels een garantiekaartje verstrekt. Hierbij is het van belang dat u na de operatie het (tijdelijke) implantatenkaartje volledig ingevuld meekrijgt waar tevens de implantaatstickers op dienen te worden geplakt.
Kijk voor de volledige garantie hier  
Let wel: het implantaat wordt vergoedt maar niet de operatiekosten 

Wat is eigenlijk het verschil tussen botox en fillers?
Botox en fillers zijn allebei injectables, alleen bestrijden ze rimpels allebei op een andere manier. Het grootste verschil is: fillers vullen rimpels op en botox trekt rimpels glad.

Gezichtsspieren zorgen voor tijdelijke lijnen waarmee je gezicht emotie uitdrukt. Met het ouder worden ontwikkelen deze lijnen zich tot permanente rimpels in je gezicht die zonder hulp niet meer weggaan. Naarmate je ouder wordt vertoon je meer emoties, maar wordt ook de elasticiteit van je huid minder. Deze rimpels worden expressierimpels genoemd. Botox behandelt expressierimpels.

Wat kan ik doen tegen rimpels?
Een mogelijke optie is een facelift. Vindt u dit echter een te grote stap zijn er altijd nog andere mogelijkheden om uw rimpels te verwijderen zoals bijvoorbeeld; een liquid facelift, botox en een Erbium Yag laserbehandeling.

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.
Of vul het contactformulier in voor meer info of consult aanvraag
  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl