Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift bij de Arenborghoeve

Wenkbrauwlift

Veroudering van het gezicht heeft vaak tot gevolg dat ook de wenkbrauwen gaan zakken wat een vermoeide gezichtsuitdrukking geeft. Dan kan het nodig zijn om niet alleen een bovenooglidcorrectie, maar ook een wenkbrauwlift uit te voeren.  De Arenborghoeve is gespecialiseerd in beide ingrepen.

Wenkbrauwlift opties

Er zijn verschillende mogelijkheden om de stand van de wenkbrauwen te veranderen:

 • Botox
  De eenvoudigste manier om een lichte wenkbrauwlift te bewerkstelligen is een behandeling met botox / dysport.
 • Het verwijderen van een stukje huid
  Dit gebeurt dan op de grens van de wenkbrauw en de voorhoofdshuid, waarbij littekens meestal niet zichtbaar zijn. Dit kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden.
 • Optillen met een onzichtbaar draadje
  Het ‘optillen’ van de wenkbrauw gebeurt bij deze optie met een niet oplosbaar draadje. Dit kan eventueel onder plaatselijke verdoving maar wordt vaak in combinatie met een facelift onder narcose gedaan. De draadjes worden op de grens met of onder de behaarde hoofdhuid gefixeerd en zijn niet zichtbaar. De littekens zijn miniem. Ook kunnen hiervoor speciaal ontworpen driehoekjes met haakjes gebruikt worden, die in de benige schedel onder de hoofdhuid worden aangebracht en later oplossen.
 • Voorhoofdslift
  Al of niet endoscopische voorhoofdslift die beiden onder narcose uitgevoerd.

  • Endoscopisch, waarbij 3 tot 5 kleine sneetjes in de behaarde hoofdhuid worden gemaakt. Met een “kijkoperatie” worden de structuren waarmee de hoofdhuid vastzit aan de benige schedel losgemaakt en de hoofdhuid met al of niet oplosbare schroefjes gefixeerd in de juiste stand.
  • Ook kan een snede van “oor tot oor” gemaakt worden en onder direct zicht hetzelfde worden gedaan, waarbij het te veel aan hoofdhuid wordt verwijderd. Bij beide methoden wordt de haargrens naar boven verplaatst, wat niet altijd gewenst is.

   

Zorgvuldige keuze voor de juiste wenkbrauwlift methode

Welke techniek wordt gekozen hangt af van de stand van de wenkbrauwen en uw wensen en kan het beste in een consult besproken worden.

Meer informatie

Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.
Of vul het contactformulier in voor meer info of consult aanvraag
 • NEEM CONTACT MET ONS OP

  Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

  info@arenborghoeve.nl