Wat is een liposuctie behandeling?

Bij het afvallen wordt de hoeveelheid vet minder, de feitelijke vetcellen blijven echter hetzelfde. Het vet in de cellen kan groeien of verminderen maar er worden geen nieuwe vetcellen aangemaakt. Wanneer je na de leefstijl veranderingen en (intensieve) sportieve trainingen op het gewenste gewicht bent aangekomen maar het vet dusdanig hardnekkig is dat het niet weg te trainen is, kan een liposuctie behandeling een mogelijke oplossing zijn.

Bij een liposuctie ook wel liposculptuur of vibro liposuctie genoemd, wordt vet op specifieke plaatsen verwijdert door middel van zuigbuisjes (canules). Op deze manier worden storende en hardnekkige vetophopingen die zorgen voor disbalans in de lichaamscontour verminderd.

Met behulp van een liposuctie behandeling worden de contouren van het lichaam verbeterd waar de algehele figuur meer in evenwicht komt. Een liposuctie is geen versnelde/gemakkelijke manier om af te vallen. Wanneer je BMI hoger is dan 30 zal er een hele hoop overtollige huid achterblijven die slap zal gaan hangen. De huid kan zich maar tot zekere hoogte terugtrekken. Voor een mooiere lijn is het dus verstandig om eerst af te vallen tot het gewenste gewicht en vervolgens een liposculptuur te overwegen. Bij een liposuctie worden vetcellen weggezogen; die komen niet meer terug. Indien u overgewichtig bent of wordt na een liposuctie , zullen andere regio’s van het lichaam waar vetcellen zijn, groeien door vetopslag. Het is vantevoren niet voorspelbaar wààr de nieuwe vet zich zal opslaan

De liposuctie behandeling bij de Arenborghoeve

Elke behandeling bij de Arenborghoeve begint met een consult. Tijdens dit consult worden je wensen, verwachtingen en de mogelijkheden besproken. Ook eventuele risico’s worden besproken. Aan de hand van dit consult kun je een goede overweging maken om wel of niet voor de liposuctie behandeling te kiezen. Tijden dit consult wordt ook gekeken of je geschikt bent voor deze behandeling. Je wordt gewogen en gemeten om je BMI te bepalen. Je BMI mag namelijk niet hoger zijn dan 30.

De behandeling

Wanneer je geschikt bent voor de behandeling wordt een afspraak ingepland om de behandeling uit te voeren. Voorafgaand wordt het te behandelen gebied afgetekend en vervolgens lokaal verdoofd. Afhankelijk van de grootte of hoeveelheid kan deze behandeling ook onder algehele narcose worden uitgevoerd.

Zodra deze verdoving werkt worden er kleine sneetjes in de huid gemaakt. Vervolgens worden de (lege) vetcellen door middel van zuigbuisjes en een vacuümpomp afgezogen. Zodra de behandeling is afgerond worden de wondjes afhankelijk van de grootte gehecht of afgedekt met wondpleisters. Tevens word je voorzien van speciale compressiekleding of een elastische bandage om mogelijke zwellingen en bloeduitstortingen tegen te gaan.

Deze behandeling duurt een uur tot tweeënhalf uur. Het resultaat van deze behandeling is blijvend. Wanneer je weer aankomt in gewicht zullen de overgebleven vetcellen echter groter worden waardoor het nog altijd mogelijk is om weer aan omvang toe te nemen. Het definitieve resultaat van de liposuctie is na zes tot negen maanden het beste te beoordelen. De zwelling verdwijnt gemiddeld binnen een maand

Na een liposuctie

Na afloop van de liposuctie behandeling mag je niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat er iemand is om je op te halen. Een week na de behandeling wordt de eerste controle gepland en worden de eventuele hechtingen verwijderd. De speciale drukkleding of bandage dienen twee tot zes weken zo veel mogelijk gedragen te worden. Hoe langer ze gedragen worden hoe beter het resultaat zal en zijn en hoe sneller de huid zich zal herstellen.

Wij adviseren de eerste dag(en) oude kleding te dragen gezien de wonden nog enkele uren kunnen na lekken.

Tips voor een sneller herstel

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk je activiteiten hervatten. Toch kun je heel veel invloed uitoefenen op het herstel van jouw liposuctie behandeling. Zo raden wij je aan om de eerste 24 uur rechtop te zitten en te liggen. Ook doe je er goed aan pas na één dag weer te douchen.

Blijf in beweging. Overdag een beetje lopen bevordert de bloedsomloop en zo ook de genezing. Vermijdt zware belasting en hervat het sporten pas na 1 week. Afhankelijk van het soort werk kan dit na een week of twee weer worden hervat.

Risico’s bij een liposuctie/liposculptuur

De risico’s van een liposuctie zijn dezelfde als bij elke chirurgische ingreep. Hierover word je tijden het consult uitvoerig over voorgelicht en kunnen alle vragen worden gesteld.

Je kunt bij de mogelijke risico’s denken aan:

  • allergische reactie
  • infectie
  • nabloeding
  • zwelling/verharding
  • gevoeligheid
  • bloeduitstorting
  • vochtophoping
  • gevoelloosheid van de huid waaronder liposuctie heeft plaatsgevonden.
  • asymmetrisch resultaat

Wanneer je het niet vertrouwt of je twijfelt over de symptomen neem altijd contact met ons of je huisarts op.

Word een liposuctie behandeling vergoed?

Wanneer een liposuctie om cosmetische reden wordt uitgevoerd wordt deze niet door de zorgverzekeraars vergoed. Er zijn echter uitzonderingen. Welke die zijn kun je nalezen of opvragen bij jouw verzekeraar. Wanneer er echt sprake is van medische noodzaak zou deze behandeling vergoed kunnen worden. Wanneer je bijvoorbeeld kunt aantonen niet meer goed te kunnen bewegen of functioneren door deze vetophopingen. Je krijgt al een liposuctie bij de Arenborghoeve vanaf €1500,-.

Wij hopen dat dit artikel jou een beeld heeft kunnen geven van de liposuctie behandeling bij de Arenborghoeve. Heb je graag persoonlijk advies over deze behandeling? Neem dan contact met ons op voor een consult. Wij staan met raad en daad voor je klaar.

Je kunt bij de Arenborghoeve bovendien terecht voor een borsten liposculpture. Hierbij worden niet al te grote borsten door middel van liposculpture een cup kleiner gemaakt.

  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl