Waarom een wenkbrauwlift een goed idee kan zijn

Heb je last van een vermoeide of boze uitstraling door hangende huid voor de ogen? Dan kan een wenkbrauwlift uitkomst bieden. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden om jou weer een vrolijke en frisse uitstraling te geven.

Waarom een wenkbrauwlift?

We hebben allemaal wel eens een sombere of vermoeide uitstraling. Soms kan het echter voorkomen dat door erfelijkheid of door ouderdom de huidelasticiteit dusdanig is afgenomen dat de huid over de ogen komt. Dit zorgt voor een vermoeide, boze/chagrijnige of sombere uitstraling. Ook kan kan het gezichtsveld worden beperkt wat leidt tot een moe en zwaar gevoel op de ogen geven.

Vaak proberen mensen deze verslapping te compenseren door de ogen zo ver mogelijk op te trekken. Hierdoor ontstaan extra rimpels (snel) op het voorhoofd.

Behalve een wenkbrauwlift behoort ook een bovenooglidcorrectie tot de mogelijkheden. Na een dergelijke behandeling kun je weer genieten van een frisse, open blik die je een meer energieke uitstraling geeft.

Er zijn diverse manieren om een wenkbrauwlift uit te voeren. Hierover meer in de volgende alinea.

De wenkbrauwlift behandeling

Elke behandeling bij de Arenborghoeve begint met een consult. Tijdens dit adviesgesprek worden alle wensen, vragen en verwachtingen besproken. Maar ook de mogelijkheden, het verloop van de behandeling, de risico’s en de nazorg komen aan bod. Op deze manier verkrijg je een helder beeld van de wenkbrauwlift behandeling en kun je een weloverwogen keuze maken.

Om een jeugdige uitstraling te verkrijgen met behulp van een wenkbrauwlift, zijn verschillende behandelingen mogelijk. De minst invasieve manier om een lichte wenkbrauwlift uit te voeren is met behulp van botox.

Een andere methode is de laterale wenkbrauwlift. Bij de laterale wenkbrauwlift wordt aan de zijkant huid weggehaald waardoor de littekens een stuk kleiner zijn. Zowel de klassieke als ook de laterale wenkbrauwlift worden met behulp van een plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Met behulp van een incisie wordt de huid onderhuids losgemaakt tot aan de onderkant van de wenkbrauw. De huid wordt glad en strak getrokken, overtollige huid wordt verwijderd en na afloop gehecht en afgeplakt.

Ten slotte is het ook mogelijke om de wenkbrauwen op te tillen met behulp van onzichtbaar draad. Deze draadjes worden op de grens met of onder de behaarde hoofdhuid aangebracht en zijn hierdoor niet zichtbaar. Bij deze behandeling zijn ook de littekens minimaal.

Na 6 tot 8 weken kan het eindresultaat worden beoordeeld.

Nazorg van de wenkbrauwlift

Na de behandeling mag je direct naar huis. Je mag echter niet zelf rijden en dient door iemand te worden opgehaald.

Na twee weken worden de hechtingen verwijderd, ook de zwelling zal tegen die tijd verdwenen zijn. Het is goed mogelijk dat er nog zeker een maand blauwe verkleuring rond de ogen te zien is.  Het is belangrijk om de eerste dagen te koelen, rekening te houden met wazig zicht en niet zwaar te tillen. Na enkele dagen het werk weer worden hervat. Douchen kan een dag na de behandeling. Zorg ervoor dat de wond voorzichtig maar zorgvuldig wordt drooggedept.

Slaap zeker de eerste twee weken na de wenkbrauwlift behandeling op de rug. Ook make-up mag pas na twee weken worden aangebracht. Verder is het belangrijk om de eerste zes weken het litteken uit de zon te houden om verkleuring te voorkomen.

Om de kans op een mooi litteken te vergroten is het verstandig om de littekens in te smeren met de Alhydran littekencreme.

Risico’s

Mogelijke risico’s van de wenkbrauwlift zijn zoals bij elke operatie plus een aantal specifiek voor deze behandeling:

 • allergische reactie
 • een infectie
 • trombose
 • verstoorde wondgenezing
 • nabloeding
 • asymmetrie
 • tijdelijke gevoelloosheid

Neem contact met ons of de huisartsenpost op bij hevige zwelling in combinatie met zwarte verkleuringen, pusvorming of koorts, bloeding die na vijf minuten niet stopt of acuut gezichtsverlies.

Wij hopen dat dit artikel jou een beeld heeft kunnen geven van de wenkbrauwlift behandeling bij de Arenborghoeve. Heb je graag persoonlijk advies over deze behandeling? Neem dan contact met ons op voor een consult. Wij staan met raad, daad en deskundig advies voor je klaar.

 • NEEM CONTACT MET ONS OP

  Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

  info@arenborghoeve.nl