Orthica

orthica huid supplementenHet belang van een gezonde huid

De huid is je grootste orgaan en heeft de belangrijke taak het lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De huid voorkomt uitdroging van het lichaam, zorgt voor de aanmaak van vitamine D, is van belang voor de temperatuurregulering van het lichaam en is het contact met de buitenwereld door middel van de tastzin. Om al deze taken goed uit te kunnen voeren is een gezonde huid van groot belang.

Heb je een droge, doffe huid met fijne lijntjes?

Een ongezonde leefstijl, zoals roken, veel alcohol drinken, stress, slaaptekort of te veel blootstelling aan de zon kan het proces van huidveroudering versnellen. Ook als je gezond ouder wordt, gaat je huid er natuurlijk ouder uitzien. De aanmaak van collageen, wat je huid stevigheid geeft, neemt al af vanaf je 25e. Ook de aanmaak van hyaluronzuur, wat je huid helpt te hydrateren, neemt af, vanaf de leeftijd van 40 jaar. Al deze factoren kunnen bijdragen aan een  drogere, doffere huid met fijne lijntjes.

Wat voedingsstoffen voor je huid doen

Bovendien weerspiegelt de huid op elk moment de gezondheidstoestand: een gezonde, gehydrateerde en stralende huid is onder andere een weergave van de voedingsstatus.Voldoende toevoer van voedingsstoffen is dus belangrijk voor de huid. Zo kunnen ze ondersteunen bij het behoud van de hydratatie, stevigheid en elasticiteit van de huid. Ook helpen verschillende voedingstoffen de huid er stralender uit te zien en een normaal uiterlijk van haren en nagels te behouden, zoals vitamine B3, vitamine B8, koper, zink en jodium. Eet daarom gevarieerd en minimaal 250 gram groente per dag, 2 stuks fruit en minimaal één keer per week vette vis. En drink voldoende: bij voorkeur water of thee.

Hair, Skin & Nail KareHyaluronzuur-120Huid Complex

  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl