Verklaring naar aanleiding van de opgelegde beperking=opgeheven!

Verklaring

Arenborghoeve heeft van IGJ een beperkende maatregel opgelegd gekregen, echter benadrukt zij dat de cliënten nooit enig risico hebben geleden. De beperkende maatregel houdt in dat Arenborghoeve geen gebruik mag maken van haar operatiekamer en derhalve geen ingrepen mag uitvoeren die een OK klasse 1.1 vereist.

Arenborghoeve is al sinds de opening voorzien van een OK klasse 1.1, echter door nieuwe wetgeving voldeed deze niet aan de nieuwe eisen (RL7). Ziekenhuizen waar zich soortgelijke situaties voordoen, kunnen de aanpassing hiervan opnemen in een meerjarenplan, echter deze regel wordt niet toegepast op kleinere klinieken zoals Arenborghoeve.

Arenborghoeve heeft ingezet om de OK te laten voldoen aan de nieuwe RL7 eisen en de OK heeft dan ook een grondige verbouwing ondergaan, zodat de OK voldoet aan de huidige eisen.

De waslijst van gebreken waar hier over gesproken wordt, is erg overtrokken. Het betreft een aantal administratieve oneffenheden en protocollaire aanpassingen die naar onze mening snel op orde kunnen zijn.

Arenborghoeve zou Arenborghoeve niet zijn als zij hier ook niet hard op zou inzetten en is inmiddels op weg alle tekortkomingen uit de wereld te helpen en zal naar verwachting dit half augustus voor elkaar hebben.

Update november: helaas hebben wij nog steeds geen “groen licht”gekregen om weer op onze operatiekamer 1.1 (een vereiste voor het plaatsen van borstimplantaten) te mogen opereren
Kleine ingrepen (o.a. ooglidcorrectie-littekencorrectie-liplift )worden nu uitgevoerd op een behandelkamer

Update 7 mei 2019: inmiddels hebben wij te horen gekregen dat de behandelbeperking is opgeheven!
Hetgeen inhoudt dat  we voldoen aan de nieuwste en strengste richtlijnen wij en dus weer  mogen opereren in onze operatiekamer 1.1!

  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl