Ontevreden met mijn borsten: welke opties zijn er?

, , , ,

Ontevredenheid over de borsten kan op verschillende manieren ontstaan. Na een zwangerschap kunnen de borsten bijvoorbeeld stevigheid verliezen. Ook kan het dat tijdens uw puberteit de borstgroei grotendeels is uitgebleven. Gelukkig zijn er verschillende ingrepen om de borsten te corrigeren en weer met een tevreden gevoel door het leven te gaan zoals je borsten vergroten. Lees daarom hier meer over alle mogelijkheden.

Ontevreden met uw borsten?

Het vergroten van de borsten

De borstvergroting is een chirurgische ingreep met het doel om de borsten op een natuurlijk ogende manier voller en steviger te maken. Bij een borstvergroting wordt gebruikt gemaakt van een prothese. Er zijn verschillende vormen en maten borstprothesen. De chirurg bekijkt op basis van jouw lichaam en jouw wensen welke prothese het meest geschikt is.

De protheses voegen meer volume toe aan de borsten, met een vergroting als eindresultaat. Doordat de huid als het ware meer is opgevuld, zien de borsten er na deze ingreep ook steviger uit.

Borstversteviging of borstlift

Wanneer de huid is verslapt en het volume van de borsten is afgenomen, kan een borstlift uitkomst bieden. Een borstversteviging kan op verschillende wijzen worden uitgevoerd, waarbij de meest geschikte methode afhankelijk is van de mate van huidverslapping en het gewenste resultaat.

Borstlift zonder prothesen

Een borstversteviging kan met of zonder prothesen worden uitgevoerd. Als de mate van huidverslapping beperkt is en de borsten relatief klein zijn, is een operatie met een cirkelvormige incisie rond de tepelhoven voldoende.

Zijn de borsten sterk verslapt, dan is de borstlift zonder prothesen nog steeds een optie, maar in dit geval wordt de snede tijdens de ingreep anders gemaakt. In plaats van een cirkelvormige snede krijgt de incisie de vorm wat een sleutelgat, wat leidt tot een litteken in de vorm van een anker.

Borstlift met prothesen

De borstlift met prothesen kan ook worden beschouwd als een combinatie tussen een borstlift en vergroting. Het doel is echter om de borsten een strakker uiterlijk te geven, in plaats van een grotere borstomvang te creëren. De prothesen zijn hier een middel om verslapte huid weer op te vullen, met verstevigde borsten als eindresultaat. Welke prothese het meest geschikt is voor het beste resultaat, is in het geval van een borstlift dan ook anders dan bij een borstvergroting.

Lipofilling & liposculpture borsten

Bij lipofilling en liposculpture van de borsten wordt een liposuctie gecombineerd met het opvullen en verstevigen van de borsten. Er wordt niet gebruik gemaakt van siliconen, maar van lichaamseigen vet. Zo worden de borsten verstevigd en gevormd met een resultaat dat natuurlijk oogt en aanvoelt. Een voorwaarde voor lipofilling en liposculpture is wel dat er op overige plekken van het lichaam voldoende vetweefsel aanwezig is om de tweede stap van de ingreep mee uit te voeren.

Verschillen tussen een borstvergroting, borstlift en lipofilling

Of u de keuze maakt tussen een borstvergroting of borstversteviging hangt af van het gewenste resultaat. Wilt u vollere borsten met een grotere omvang? Dan is een borstvergroting de meest passende optie. Is de huid verslapt, maar het formaat van de borsten naar tevredenheid? Kies dan voor een borstlift.

Daarnaast wordt een borstvergroting altijd met prothesen uitgevoerd, terwijl dit bij een borstlift niet nodig hoeft te zijn. De chirurg bekijkt dan per situatie op welke manier de borstlift het beste uitgevoerd kan worden. Bij lipofilling en liposculpting worden nooit prothesen gebruikt; de borsten worden in dit geval gevormd met vetweefsel.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de hierboven genoemde behandelingen? Wilt u uw borsten vergroten? Ga dan naar deze pagina of neem contact met ons op. U kunt op deze pagina al onze behandelingen bekijken.

  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl