De 4 tips voor fronsrimpels behandelen

Fronsrimpels zijn één van de grootste ergernissen
die we kennen. Fronsrimpels gaan helaas hand in hand met ouder worden. Wij
geven in dit artikel 4 tips om ze tegen te gaan

Fronsrimpels zorgen voor een boze uitstraling of zelfs een gestreste uitstraling. Een van de redenen waarom mensen zich hieraan storen. Het hebben van rimpels past niet bij hoe ieder persoon zich voelt of wilt uitstralen. Gelukkig zijn er veel opties om fronsrimpels te behandelen. Maar voordat we overgaan tot de tips willen we eerst meer vertellen over hoe ze ontstaan.

Het ontstaan van fronsrimpels

Fronsrimpels kunnen ontstaan door stimulatie van bepaalde gezichtsuitdrukkingen. Denk hierbij aan de gezichtsuitdrukking als u boos of geïrriteerd bent. Maar ook bepaalde handelingen als geconcentreerd werken of in de felle zon lopen en de ogen dichtknijpen.

Deze handelingen worden regelmatig uitgevoerd en vaak onbewust. Daardoor krijgen veel mensen last van fronsrimpels. Naast fronsrimpels zit er nog een nadeel aan het overmatig gebruiken van fronsspieren. Na enige tijd kunt u de fronsspieren niet meer ontspannen en worden bepaalde blikken permanent. Dit willen we natuurlijk allemaal graag voorkomen.

De 4 onmisbare tips om fronsrimpels te verminderen

Het begint helaas niet zo simpel bij ‘niet fronsen’. De tips zijn:

 • De bewustwording van onze eigen
  handelingen

Probeer vaker op een dag uzelf bewust te maken wat u meemaakt en in hoeverre jij de fronsspieren gebruikt. Denk hierbij aan boosheid, verbazing, langdurige concentratie of andere reacties/handelingen die u meemaakt op een dag.

Zodra deze bewustwording een actief deel in uw leven is kunt u de kans op fronsrimpels drastisch verkleinen.

 • Neem lekker de zonnebril mee op vakantie

We denken er niet altijd aan. De zonnebril meenemen op vakantie of mee naar het terras. Maar als we eenmaal daar zijn en de zon schijnt fel in de ogen, dan hebben wij al direct spijt. Koop desnoods een aantal ‘goedkope’ zonnebrillen en plaats deze in uw auto, jaszak, rugtas of andere plekken zodat u het niet kunt vergeten. Denk er natuurlijk ook aan om oogbescherming te dragen als u onder de zonnebank gaat.

 • De grote boosdoener: Stress

Vermijd stress zoveel mogelijk. Dit kunt u op verschillende manieren aanpakken, zoals een boek lezen, een lekker warme douche nemen, warme thee drinken of uzelf trakteren op een massage. Stress is een factor die we allemaal we kennen en rimpels is wel het allerlaatste waar we aan denken.

Probeer toch bewust te zijn van uw eigen stress en hoe u dit kunt voorkomen. Zie alles meer in perspectief en zie de positieve kant in van een situatie.

 • Fronsrimpels verwijderen

Bij de Arenborghoeve kunt u fronsrimpels laten verwijderen. Fronsrimpels zijn te verminderen door bijvoorbeeld botox te gebruiken, maar fronsrimpels opvullen met natuurlijke vloeistoffen is ook een oplossing. Dit kan het beste als de fronsrimpel eerst met botox is behandeld omdat er anders, naast de opgevulde rimpel, een nieuwe ontstaat als u nog kunt fronsen.

De specialist in fronsrimpels

Indien u nog meer vragen heeft over rimpelbehandeling, schroom niet en neem contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in fronsrimpel behandelingen en helpen u graag verder.

 • NEEM CONTACT MET ONS OP

  Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

  info@arenborghoeve.nl