Vaginisme

Vaginisme

Vaginisme

Vaginismus (vaginisme) is een abnormale, krampachtige toestand van de bekkenbodemspieren  rondom de vagina waardoor geslachtsgemeenschap veel pijn veroorzaakt of zelfs onmogelijk is.

 

Vaginisme

Vaginismus (vaginisme) is een abnormale, krampachtige toestand van de bekkenbodemspieren  rondom de vagina waardoor geslachtsgemeenschap veel pijn veroorzaakt of zelfs (bijna) onmogelijk is.
Door heftig samentrekken van de kringspier in de vaginale opening die hierdoor sterk vernauwd is, is seks bijna niet mogelijk en wordt het probleem met het steeds pijnlijk proberen alleen maar groter.
Meestal is de oorzaak psychisch en heeft het niets te maken met een te nauwe vagina.

Behandeling

Door het injecteren van botulinetoxine in de kringspier wordt de heftig samentrekkende werking van de vaginale kringspier (tijdelijk) opgeheven en wordt de vicieuze cirkel van pijn (psyche) en het samentrekken van de kringspier onderbroken.
Het injecteren van botulinetoxine wordt onder narcose uitgevoerd.
Botulinetoxine heeft 1 tot 14 dagen nodig om effectief werkzaam te worden. Om deze reden is het advies om met seksuele activiteit 2 weken te wachten.
De vagina kan na de behandeling met botulinetoxine wat gezwollen aanvoelen en er kan een paar dagen enig bloedverlies zijn.
De gebruikelijke hygiëne mag gewoon uitgevoerd worden.

Binnen kliniek Arenborg wordt deze behandeling uitgevoerd door dokter Linda Visser.

 

  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl