PRP

Bij de Arenborghoeve kunt u terecht voor prp-behandelingen

PRP – Plaatjes Rijk Plasma

PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma, soms ook bekend onder de Engelse naam Platelet Rich Plasma. Fabrikant Regenlab uit Zwitserland heeft deze innovatieve behandeling ontwikkeld, waarbij met je eigen bloed een huidverjongende behandeling wordt uitgevoerd.

 

Door aangescherpte regelgeving voeren wij op het moment geen PRP behandelingen uit. Voor de behandeling met PRP heeft iedere kliniek in Nederland een vergunning nodig voor het bewerken van bloed volgens de Wet op Bijzondere Medische Verrichtingen, Celtransplantatie 2012 van het Minsterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze vergunning is door ons aangevraagd, echter nog niet afgegeven.

Centrifuge

De arts neemt een kleine hoeveelheid bloed af. Dit zijn, afhankelijk van de behandeling, één of meerdere buisjes. De arts plaatst het bloed in een speciale centrifuge. De centrifuge zorgt ervoor dat het plasma (de PRP) wordt gescheiden van de andere bloedcellen. In dit plasma zitten actieve groeifactoren die een helende, verjongende werking hebben op de huid. Het plasma wordt gebruikt om te injecteren in de huid. Hiervoor gebruikt de arts een hele dunne naald en brengt het plasma oppervlakkig in de huid.

Verstevigend en hydraterend

De groeifactoren in het plasma stimuleren hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Vooral collageen zorgt voor stevigheid en werkt daarmee preventief tegen huidveroudering. Je krijgt een stralende, strakkere huid. Omdat gebruik wordt gemaakt van je eigen bloed, noemen sommige klinieken het ook wel de ‘vampire facelift’.

Verbetering van de huid met PRP

We gebruiken PRP voor huidverbetering van je gezicht, hals, decolleté en handen. Het is uitermate geschikt voor volumeherstel van de huid en de behandeling van fijnere rimpels. Daarbij kan een algehele huidverbetering worden bereikt met mesotherapie, waarbij meerdere, oppervlakkige injecties worden gegeven.

PRP stimuleert de haargroei

PRP stimuleert de haargroei en wordt door middel van injecties met een heel dun naaldje in de te behandelen gebieden geïnjecteerd. lees hier verder: PRP-Plaatjes Rijk Plasma

Veiligheid van PRP

De behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat je wordt behandeld met je eigen bloed, is de kans op afweerreacties zeer klein. Daarnaast vinden veel cliënten het fijn dat er lichaamseigen stoffen in hun huid worden geïnjecteerd.

Drie behandelingen voor optimaal resultaat

Het resultaat is niet direct zichtbaar, omdat productie van collageen tijd kost. Maar na de behandeling gaan de groeifactoren aan de slag en doen ze hun werk. Dit effect duurt een week of vier tot acht, waarna de tweede behandeling plaatsvindt. We adviseren om ongeveer drie behandelingen met tussenposes te ondergaan voor een optimaal resultaat. Vervolgens is het effect ongeveer een jaar zichtbaar. Als je één keer per jaar terugkomt, houd je het effect in stand. Uiteraard kunnen we de tijd niet stil zetten en is veroudering van een huid ook afhankelijk van andere factoren, zoals je leefstijl (roken, stress et cetera).

Bijwerkingen

De behandeling geeft weinig kans op bijwerkingen. Zoals bij de meeste injectables bestaat er na de behandeling wat kans op een zwelling, roodheid of een blauwe plek. Deze trekken echter snel weer weg. De behandeling is niet geschikt voor cliënten met bloedziektes of bij antistolling medicatie

Resultaat

De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling. Het belangrijkste effect van een PRP behandeling is de aanmaak van nieuwe collageenvezels van het ‘type I’. Dit type collageen is verantwoordelijk voor het behoud van een natuurlijke elasticiteit van de huid. Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type I voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de behandeling met PRP wordt de huid geactiveerd en geregenereerd, waardoor deze gladder, steviger en beter gehydrateerd wordt.

Kosten PRP

Wilt u weten wat PRP kost? Bekijk dan onze tarieven.

Meer informatie

  • Bel ons voor meer informatie over PRP op 077 320 8300.
  • Vul het contactformulier in voor meer info of consult aanvraag
Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.
Of vul het contactformulier in voor meer info of consult aanvraag

  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl