Ooglidcorrectie

Bij de Arenborghoeve kunt u terecht voor betrouwbare ooglidcorrectie behandelingen

Ooglidcorrectie

Door het natuurlijke verouderingsproces, maar ook door bepaalde leefgewoonten zoals roken, kan er verslapping van o.a. de huid en spieren rond de ogen optreden. Er kunnen rimpels, overhangende boven oogleden, wallen en/of afhangende oogleden ontstaan. Bij de Arenborghoeve kunnen wij deze effecten corrigeren.

Boven-oogleden corrigeren

Heeft u last van overhangende bovenoogleden waardoor u minder stralend en vermoeider overkomt dan u zou willen? Dan adviseren wij u een boven-ooglidcorrectie. Tijdens een korte operatie onder plaatselijke verdoving, nemen wij overtollige huid weg en indien noodzakelijk, een gedeelte van de onderliggende spier en een te veel aan vetweefsel. Wij zorgen ervoor dat het litteken verloopt in een natuurlijke plooi met een kleine uitloper naar opzij in de ooghoek. Bij een geopend oog is het litteken daardoor meestal niet zichtbaar.

Onder-oogleden corrigeren

Heeft u last van afhangende oogleden en wallen? Ook hier worden overtollige huid en spier verwijderd. Bij wallen halen wij ook het te veel aan vet weg, via een snede net onder de wimperrand. Het litteken hiervan plaatsen wij uitlopend naar opzij in een “lachplooi”, zodat die hier nauwelijks opvalt. Ook deze operatie van de onderoogleden kan volledig onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden.

Herstel na een ooglidcorrectie operatie

Omdat de huid van oogleden dun en teer is, zwelt deze sterker en wordt ook sneller blauw dan elders op het lichaam. Om deze zwelling en blauwverkleuring zoveel mogelijk tegen te gaan is het goed -ook bij eventuele wondpijn- de ogen te koelen met diepvriesdoperwtjes (in zakjes!). Ook Arnica tabletjes, ingenomen 1 week voorafgaand aan de ingreep, kunnen hierbij goed helpen. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd.

Eventuele complicaties bij ooglidcorrectie

Bij deze ingrepen aan de oogleden treden zeer zelden infecties of bloedingen op. De eerste dagen na een bovenooglidcorrectie kan het zijn dat het ooglid niet helemaal sluit. Bij onderooglidcorrecties staat het onderooglid in het begin wel eens wat van het oog af. Deze verschijnselen verdwijnen meestal vrij snel. Ook droge of juist tranende ogen kunnen na de ingreep tijdelijk optreden. De wimpers kunnen wat gevoelloos zijn; dit verschijnsel gaat tussen de 6 tot 12 weken over. Soms bestaat de indruk, dat er niet genoeg huid verwijderd is. Als er echter teveel huid weggehaald wordt, kan het bovenooglid niet meer helemaal gesloten worden of blijft het onderste ooglid afstaan.

Ooglidcorrectie kosten

Bekijk de kosten voor ooglidcorrectie in onze lijst met tarieven.

Meer informatie

  • Bel ons voor meer informatie over ooglidcorrectie op 077 320 8300.
  • Vul het contactformulier in voor meer info of consult aanvraag
Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.
Of vul het contactformulier in voor meer info of consult aanvraag
  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl