Laserbehandeling

Bij de Arenborghoeve kunt u terecht voor betrouwbare laserbehandelingen

Laserbehandeling

Laserbehandeling wordt al jaren gebruikt binnen de cosmetische chirurgie. De techniek schrijdt voort en inmiddels heeft de Erbium laser de plaats ingenomen van de CO²-laser voor de rimpel- en acne behandeling en verwijdering van pigmentvlekken. Voor huidafwijkingen, als gesprongen adertjes is er een andere laser.

Rimpelbehandeling met laser

Indicaties voor de Erbium laserbehandeling zijn voornamelijk rimpels, plooien, acne littekens en oppervlakkige pigmentvlekken in het gezicht en de hals pigmentvlekken. Voor rimpels in het voorhoofd is de laserbehandeling iets minder geschikt. Voorhoofdrimpels ontstaan door samentrekking van de onder de huid liggende spier en hebben daarom een andere ontstaanswijze dan die in wangen en lippen. Daardoor zijn deze wel met de Erbium laser minder diep te krijgen, maar ze komen ook eerder weer terug. De oplossing om deze specifieke rimpels te vervagen is, om met Botox*/ Dysport ter plekke de functie van deze rimpels veroorzakende spier(en) tijdelijk op te heffen.

Voordelen van de Erbium laserbehandeling

Voordelen van de Erbium laser zijn, dat u minder last van roodheid en nauwelijks pijn zult hebben. De risico’s in de zin van witverkleuring (depigmentatie) of vlekkige bruinverkleuring (pigmentaties) zijn bij de behandeling met de Erbium laser ook beduidend geringer. De Erbium laserbehandeling heeft, afhankelijk van de structuur van de huid, een blijvend effect van 5 tot 10 jaar. Hele diepe rimpels en littekens zijn niet in één keer tot verdwijnen te brengen; hiervoor zijn dan meerdere behandelingen nodig.

Laserbehandeling techniek

De werkingswijze van de Erbium laser komt er op neer, dat de bovenste laag van de huid verdampt wordt. De rimpels en acne littekens worden extra behandeld zodat deze, afhankelijk van diepte, verdwijnen of vervagen. Het is noodzakelijk een z.g. “cosmetische eenheid” met laser te behandelen om te veel kleurverschil maar ook verschil in de oppervlakkige structuur van de huid, te voorkomen. Dit betekent, dat bijvoorbeeld de hele bovenlip of de hele wang behandeld wordt. Door deze therapie ontstaat er een nieuwe huid, die dus een verjongde en vooral verzorgde uitstraling heeft. Alle behandelingen worden in de Arenborghoeve uitgevoerd door BIG-geregistreerde artsen. Deze  worden begeleid en bijgestaan door een gespecialiseerd team.

Herstellen na een laserbehandeling

Direct na de behandeling wordt de wond met een vochtopnemende laag (aquacel) afgedekt.
U heeft last van een branderig gevoel als bij een heftige zonnebrand en het is raadzaam de gelazerde plaatsen te koelen. Na verwijdering van de aquacel wordt op de behandelde huid met speciale producten verzorgd, waardoor deze sneller zal genezen. Na een week kunnen er hier en daar nog wat korstjes zijn, maar dan heeft u een nieuwe tere roze huid, die met een kleurende dagcrème bedekt kan worden. Het is beter om 3 maanden het gezicht niet aan direct zonlicht bloot te stellen of dan in ieder geval een zonnebrandcrème met een hoge UV-factor te gebruiken. Dat is om pigmentaties van de huid te voorkomen.

Complicaties

Er treden zeer zelden complicaties op. Tegen een eventuele virusinfectie (herpes zoster, de veroorzaker van b.v. een koortslip) krijgt u tabletten (Zovirax), die de kans op een dergelijke infectie verminderen. Een bacteriële infectie treedt bijna nooit op. Littekenvorming komt vrijwel niet voor, maar kan ontstaan door bovengenoemde infecties. Eventuele pigmentaties, die ondanks de voorbehandeling toch optreden verdwijnen meestal; dit kan echter zeer lang duren (tot twee jaar).

Kosten laserbehandeling

Wilt u weten wat een laserbehandeling kost? Bekijk dan onze tarieven.

Meer informatie

  • Bel voor meer informatie over laserbehandeling naar telefoonnummer 077 320 8300
  • Vul het contactformulier in voor een consultaanvraag
Bel ons voor meer informatie op 077 320 8300.
Neem contact met ons op via de contactpagina.
Of vul het contactformulier in voor meer info of consult aanvraag
  • NEEM CONTACT MET ONS OP

    Heeft u vragen over de Arenborghoeve? Aarzel niet en mail ons!

    info@arenborghoeve.nl